Се снима трета сезона од серијата „Сенки над Балканот“, најави Драган Бјелогрлиќ

Започна снимањето на третата сезона на серијата „Сенки над Балканот“ во режија на Драган Бјелогрлиќ. Оваа серија беше една од најуспешноте во регионот во последниве години.

Бјелогрлиќ на својот Инстаграм профил напиша „Сенките повторно ќе стигнат на Балканот“.

Третата сезона треба да го опфати периодот пред Втората светска војна, а по некои претходни шпекулации, улогата на Јосип Броз Тито би требало да ја има Милош Биковиќ, пренесуваат српските медиуми.

Првата и втората сезона од серијата беа многу добро прифатени од публиката и критичарите. Првата сезона од серијата се снимаа од октомври 2016 до јуни 2017 година, а втората сезона се снимаше од 12 ноември 2018 до мај 2019 година.

Драган Бјелогрлиќ во серијата ја толкуваше главната улога на инспектор Танет, а е и продуцент и режисер.

Scroll to Top